Джулиан Лий (петролен стратег в Bloomberg), Маркъс Ашуорд (колумнист в Bloomberg Opinion), Елеонора Негулова (председател на УС на Национално сдружение на малкия и среден бизнес), В развитие, 16.10.2018
Трябва да мислим за малкия бизнес като елемент за националната сигурност, заяви Елеонора Негулова, председател на УС на Национално сдружение на малкия и среден бизнес, на конференцията “THE NEXT BIG THING” пред Хюлия Айваз, репортер на Bloomberg TV Bulgaria, в предаването “В развитие” с водещ Светозар Димитров.
Бъдещето на петролната индустрия все още е голямо, ако разгледаме прогнозите, или поне за периода, който следим – 2040 година, съобщи пък от своя страна Джулиан Лий, петролен стратег за Bloomberg.

“Транспортният сектор се променя, особено сухопътният транспорт. Виждаме, че се случват големи промени предвид все по-честото използване на електричеството като транспортно гориво. Пазарът е толкова мащабен, че дори при настоящия темп на възприемане на електромобили и електрически превозни средства през следващите 25 години зеленият транспорт все още ще държи малък дял от транспортния сектор. Инерцията на зелената енергия ще продължи, производството ѝ ще вземе сериозен дял от производството на елекроенергия. Със сигурност производството на електричество ще промени много сухопътния транспорт в следващите 25 години и това ще бъде една от основните сфери на растеж. Прогнозите са различни. До 2040 година повече от половината от всички продадени автомобили ще бъдат електрически. И до тогава около 1/3 от всички автомобили в света ще бъдат електромобили”.

Ефектът върху петрола ще бъде малък. Основният пазар на петрол е транспортният, коментира петролният стратег за Bloomberg.
По думите на Маркъс Ашуорд, колумнист в Bloomberg Opinion, ситуацията в Турция не е особено добра. “Там има неконтролируема инфлация, а цените се увеличиха 25 пъти през последните 2 години, инфлацията достигна 50%. Добрите новини са, че инфлацията ще се понижи и дефицитът по текущата сметка ще намалее поради финансирането в долари. Лошата новина е, че икономиката ще претърпи срив и ще се доведе до рецесия”, споменава още колумнистът в Bloomberg Opinion.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *