Националното сдружение на малкия и среден бизнес продължава обучителна програма в Северозападна България, която да преведе на достъпен език пътя на предприемача от идеята до стартирането на малък бизнес и неговото управление и развитие.

Безплатното обучение започва на 1-ви юли 2020 година и е част от проект „Програма BASE - моят бизнес е моето бъдеще“, подкрепен от Фондация „Америка за България“. Програмата адресира нуждата от създаване на предприемаческа култура, умения и практически знания у представителите на целевата група: пълнолетни активни граждани предимно от Северозападния район, които имат желание да започнат свой малък бизнес като лична житейска стратегия.

Моделът на програмата обхваща курс от 12 обучителни лекции, показващи практически пътя от идеята за бизнес до реализацията на успешна услуга или продукт, който често е доста трънлив и зависи от множество фактори, сред които са добрият бизнес план, достъпът до начален капитал, възможностите за наемане на офис и ползване на инфраструктура от доставчици на най-необходимите услуги, административни пречки/облекчения, наличие на база с добри примери, общност – всичко е от значение.

Обучителната програма е интерактивна, включваща ментори от реалния бизнес, които чрез различни методи включват обучаемите в процеса на представяне и овладяване на знанията и информацията, така че да ги мотивират за пълноценно участие в обучителния процес. В този смисъл в края на обучението са предвидени практически стимули за най-добрите 5 бизнес идеи, под формата на награден фонд, който ще доведе до техния успешен старт и развитие.

Приканваме всички заинтересовани да се включат в безплатната обучителна програма да се свържат с координатора по проекта Ива Тодорова на
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Уводната лекция ще се проведе на 1 юли 2020 г. от 17ч. в зала “България”, в Областна администрация на град Плевен.