Мястото, където се срещат световете ви

Домът на киното от години е водещ културен и филмов център за професионалистите и истинските киномани в България. В неговата зала се прожектира най-доброто от световното кино, правят се ретроспективи, организират се седмици на чужди кинематографии, семинари, фестивали, предлагат се образователни и развлекателни тематични програми, изложби, презентации, музикални събития. От самото начало, когато отваря вратите си за ценителите на седмото изкуство до днес, Домът на киното съдейства за обогатяване на градската култура и живот в София и предлага проекти, които утвърждават добрите европейски практики, насърчават културния обмен и позволяват приобщаване към европейските и световни ценности. Домът на киното е собственост на Съюза на българските филмови дейци, чийто център е в продължение на дълги години. След 1989 г. киносалонът отваря вратите си за широката публика. От 1992 до 1999 негов директор е Стефан Китанов, от 2003 г. мениджмънтът е възложен на продуцентска къща „Арт Фест” (с управител Стефан Китанов).  Домът на киното е част от мрежата на EUROPA CINEMAS. Киното действа ежедневно с редовна програмация и кино събития.

При заявен интерес от вас за организиране на публично мероприятие (семинари, лекции, презентации, тиймбилдинги и  т.н.) „Дом на киното“ дава ивент специалист, с когото да обсъдите и подготвите желаното преживяване, 1 бутилка вино, 1 бутилка безалкохолно, 2 часа в нашия киносалон, техника на разположение и опитен персонал на смяна в самия ден.

Резервацията се потвърждава след получено запитване по имейл – pr@domnakinoto.com – с избраната дата/час, имената и кратко описание на планираното посещение – насреща сме за по-специални изисквания, но имаме нужда от предварителна информация!

Заплащането на таксата за участие може да се осъществи по банков път и/ли на място, на касата на киното.

Обръщаме внимание, че ако 3 дни преди избраната дата/час все още не е платена таксата за участие, резервацията се анулира.

Цените за фирми са:

– 250 лв. без ДДС (300 лв с ДДС) е таксата за късометражни филми / кратки презентации – до 1 час (60 мин.) ползване зала

– 400 лв. без ДДС (480 лв с ДДС) е за стандартно ползване – до 2 часа (120 мин.) ползване зала

– 450 лв. без ДДС (540 лв. с ДДС) – за над 2 часа ползване зала; прожекции-събития, лекции/презентации с допълнителни мултимедии и т.н.

Домът на киното се намира на ул. „Екзарх Йосиф“ 37.

Телефон: 02 980 78 38Зала с аплодисменти